مقالات

انواع پنل خورشیدی و هزینه نصب آن برای منزل

انواع پنل خورشیدی و هزینه نصب آن برای منزل

پنل خورشیدی چیست؟

همانطور که می دانید انرژی ها به دو گروه تجدید پذیر، و تجدیدناپذیر تبدیل می‌شوند.‌ انرژی‌های تجدید ناپذیر میلیون‌ها سال طول می‌کشد تا‌ تولید شوند. به همین علت امروزه برای جلوگیری از اتمام منابع انرژی تجدید ناپذیر مثل نفت، گاز و ذغال سنگ، همه کشور‌های جهان به استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر روی آورده‌اند. در واقع انرژی‌های تجدید پذیر مثل خورشید،  باد، آب باید جایگزین انرژی‌های تجدید ناپذیر شوند. حال یکی از ابزارهایی که امروزه به منظور استفاده بهتر از انرژی تجدید پذیر، مورد استفاده قرار می‌گیرند پنل‌های خورشیدی می‌باشند. این پنل ها به راحتی نور خورشید را به برق تبدیل می‌کنند و در منازل،  شرکت‌ها قابل استفاده می‌باشند.

مزیت پنل خورشیدی

استفاده از پنل خورشیدی برای تولید برق خانگی که در بالای سقف ساختمان ها نصب می‌شوند، تا بتوانند نور خورشید را به راحتی دریافت کنند‌. پس از دریافت نور آن را به برق تبدیل نموده، و وارد انشعابات منازل می نماید. تاریخچه اختراع و تولید پنل های خورشیدی به حدود صد سال قبل باز می گردد. قیمت پنل خورشیدی برای خانه می تواند کمی بالا باشد. اما با این وجود بازهم نصب پنل های خورشیدی طرفداران زیادی پیدا کرده است. به این علت که این نوع پنل می تواند مزایای فراوانی را برای مصرف کننده به همراه داشته باشد. در درجه اول گاهی ممکن‌ است خانه ای دور از دسترس باشد، و شبکه برق نتواند آن را تحت پوشش قرار دهد.

اینگونه امکان برق کشی آن‌ خانه وجود نخواهد داشت. اما با استفاده از پنل خورشیدی دیگر نیاز به برق کشی آن خانه نیست. به این علت که پنل های خورشیدی، می توانند برق بیست و چهار ساعته چنین منازلی را تامین‌ کنند. اما مزیت استفاده از این نوع پنل تنها به همین یک مورد ختم نمی شود. اگر از پنل خورشیدی برای منزل، کارگاه خود استفاده کنید، هزینه های برقتان رایگان خواهد بود. در واقع نصب پنل خورشیدی برای هرمکانی هزینه هایی را در بردارد که باید پرداخت کنید. اما بعد از نصب می توانید حدود ۱۵الی ۲۰سال از پنل استفاده کنید و نیاز به پرداخت هزینه برق نخواهد بود.

بهترین انواع پنل های خورشیدی

پنل های خورشیدی انواع و اقسام مختلفی دارند. به این علت که شرکت نصب پنل خورشیدی یا تولید کننده ها، پنل خورشیدی را با قابلیت های متفاوتی تولید می کنند. در زیر به معرفی بهترین انواع پنل های خورشیدی پرداخته ایم:

  • پنل خورشیدی مونوکریستال

پنل های خورشیدی مونوکریستال اغلب با نام پنل های تک‌ بلوری نیز شناخته می شوند. این‌ نوع پنل از کریستال و  یا بلور سیلیکونی خالص تولید می گردند. پنل های تک بلوری چون از سیلیکون خالص تولید می شوند، دوام بسیار بالایی دارند. این نوع پنل قیمت بسیار زیادی نیز دارند. چون درصد اتلاف سلیکون در آن ها بالا است. مثلا قیمت پنل خورشیدی ۲۲۰ ولت مونوکریستال می تواند چندین برابر انواع پنل های دیگر باشد.

  • پنل خورشیدی پلی کریستالی

پنل های پلی کریستالی نوع دیگری از پنل های خورشیدی می‌باشند، که از چند بلور سیلیکونی مختلف تولید می‌شوند. این نوع پنل مقاومت کمتری داشته، و‌ میزان ضایعات آن‌ها حین تولید بسیار پایین است. این نوع پنل چون از سلیکون های ترکیبی تولید می‌شوند، قیمت بسیار مقرون به صرفه تری داشته و‌ ارزان تر هستند. کارایی این نوع‌ پنل خورشیدی حدود ۲۰ درصد است.

  • پنل خورشیدی Perc

این نوع پنل نیز از گران‌ترین‌ پنل‌های خورشیدی به حساب می آیند. چون روند تولید آن ها نسبت به انواع دیگر پیچیدگی های بیشتری دارد. پنل های خورشیدی perc برای استفاده درمکان های محدود بهترین گزینه هستند. به این علت که قابلیت های خاصی دارند، و می تواند انرژی خورشید بسیار زیادی را، در سطوح بسیار کوچک‌ جذب کنند. این‌ نوع پنل قابلیت های بسیار زیادی داشته، و فضای  کمی را اشغال می کنند. کارایی این‌ نوع پنل حدود ۲۵درصد است.

  • پنل کادیم تلورید

این نوع پنل جز ارزان‌ترین پنل‌های خورشیدی به حساب می آید. میزان  آبی که این نوع پنل برای تولید برق مصرف می کند، فوق العاده پایین است. اما‌ به هر حال کادیم ماهیتی سمی دارد، و این‌ می تواند از معایب این نوع پنل به حساب آید.

قیمت پنل خورشیدی برای خانه

قیمت‌ پنل خورشیدی برای خانه معمولا با توجه به نوع آن‌ انتخاب می شود. اگر در تولید هر نوع پنل  خورشیدی از سلیکون تک بلوری استفاده شود، قیمت آن بسیار بالاتر خواهد بود. اما اگر از چند  بلور سلیکون مختلف برای تولید آن استفاده گردیده باشد، مسلما ارزان تر خواهد بود. به این علت که در این صورت ناخالصی هایی خواهد داشت و دوام آن پایین تر است. اما قابلیت‌ های پلن ها نیز در تعیین  قیمت آن‌ها تاثیرگذار خواهند بود.

 به این علت که هر نوع پنل  خورشیدی قابلیت های خاص  خود را داشته، و‌ میزان انرژی متفاوتی  را در طول روز جذب می کند. در حالت کلی هزینه خرید پنل های خورشیدی برای خانه‌ می تواند میلیون تومان باشد.  حال مسئله مهمتر دیگری که وجود دارد، هزینه نصب این نوع پنل  می باشد. به این علت که باید به نصابی که‌ معمولا  از طرف شرکت سازنده  فرستاده می شود، هزینه  ای را برای نصب پرداخت نمایید. این هزینه معمولا ناچیز خواهد بود. اما بازهم بستگی دارد که شما قصد نصب نمودن چند عدد  پنل خورشیدی  را، در چه مکان هایی داشته باشید.

چنانچه تمایل دارید با انواع مختلف پنل‌های خورشیدی آشنا شوید کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.