مقالات

روند رشد دوربین های مداربسته در سال ۲۰۲۱

روند رشد دوربین های مداربسته در سال ۲۰۲۱

تاریخچه دوربین‌های مداربسته

دوربین مداربسته امروزه به یکی از بهترین ابزارهای برقراری امنیت تبدیل شده است. این دوربین ها با ثبت لحظات سرقت، جرم و جنایت به شناسایی مجرمین و برقرار نمودن و امنیت در مکان های مختلف کمک می‌کنند. این دوربین ها تاریخچه بسیار جالبی دارند. اولین دوربین مداربسته در جهان در سال ۱۹۴۲ میلادی مورد استفاده قرار گرفته است. این دوربین توسط یک شرکت آلمانی، که زیمنس نام داشت معرفی و استفاده گردید. شرکت زیمنس از این دوربین برای مشاهده پرتاب موشک استفاده نمود و در واقع در آن زمان کمتر کسی به ذهنش خطور می‌کرد که روزی از این دوربین‌ها برای برقراری امنیت استفاده شود.

والتر بروچمسئول یکی از مهندسین شرکت زیمنس آلمان بود، که نصب اولین دوربین مداربسته در جهان را انجام داد. در سال‌های بعد تولید دوربین‌های مداربسته در آمریکا نیز افزایش یافت. در سال ۱۹۴۹ ایالات متحده اولین تبلیغات نوعی دوربین مداربسته که ویرکون نام داشت، را منتشر نمود. ویرکون که از ابتدایی‌ترین دوربین‌های مداربسته در دنیا محسوب می‌شود، برای استفاده نیاز به مجوز خاصی نداشت. در سال های بعد تولید دوربین مداربسته در بسیاری از کشور های دیگر جهان نیز رواج یافت. ایالات متحده سرانجام در سال ۱۹۷۳ از دوربین مداربسته، در مکان‌های عمومی استفاده کرد.

گفته می‌شد این دوربین به منظور برقراری امنیت، و جلوگیری از وقوع جرم در میدان نیویورک تایمز نصب گردیده است. در سال ۱۹۹۰ اکثر کشورهای جهان  به استفاده از دوربین مداربسته روی آورده بودند. به این علت که به نظر می‌رسید، استفاده از این دوربین‌ها برای جلوگیری از وقوع جرم، بسیار کم هزینه‌تر از استخدام  نیروی پلیس است.‌ 

دوربین های مداربسته در ایران نیز تاریخچه نسبتا طولانی مدتی دارند. اولین دوربین مداربسته در ایران در سال ۱۳۳۹ مورد استفاده  قرار گرفت. این دوربین سرعت و شماره پلاک خودروها را ثبت و به پاسگاه گزارش می‌داد. این دوربین در جاده کرج نصب گردیده بود و به منظور شناسایی متخلفین از آن استفاده می‌شد.

کاربرد دوربین‌های مداربسته چیست؟

وقتی صحبت از دوربین مداربسته مانند دوربین مدار بسته داهوا می‌شود، اکثر افراد تصور می کنند که این دوربین ها تنها برای ایجاد امنیت کاربرد دارند. اما اینطور نبوده، و این دوربین‌ها کاربردهای مهم دیگری نیز دارند. به دلیل کاربردهای فراوانی که این نوع دوربین دارند، امروزه کمتر مکانی را می‌توان یافت که به آن‌ها مجهز نباشد.

در زیر مهمترین کاربرد های دوربین مدار بسته را نام برده‌ایم:

  • نظارت بر جاده‌ها

یکی از مهمترین کاربردهای دوربین مداربسته نظارت  بر جاده‌ها می‌باشد. این نوع دوربین امروزه در اکثر بزرگراه‌ها نصب می‌شود، و در صورت بروز تصادف پلیس راهنمایی و رانندگی را از آن مطلع می‌سازد. همچنین اگر خودرو ها مرتکب تخلفی شوند، از لحظه تخلف تصاویری را ضبط می‌کند.

  • جلوگیری از خطای انسانی

در کارگاه‌ها، شرکت‌ها احتمال بروز خطای انسانی بسیار بالا است. اینگونه خطاها می توانند موجب هدررفت سرمایه زیادی شوند. امروزه یکی از انواع کاربرد دوربین‌های مداربسته جلوگیری از خطای انسانی در اینگونه مراکز می‌باشد. دوربین مداربسته در این مکان‌ها نصب می‌شود، تا بر خط تولید و مهمترین بخش‌های یک کارخانه نظارت کند‌.

  • کنترل وسایل حمل و نقل عمومی

دوربین مداربسته در قطارها نصب می شوند، تا لوموکتیو ران ها برای بستن درب ها از عدم وجود مسافرین در میان آن ها اطمینان داشته باشند. همچنین دوربین مداربسته در پشت و جلوی اتوبوس ها نیز نصب می شود، تا راننده بتواند دید بهتری داشته باشد و از بروز حادثه جلوگیری شود. علاوه بر این دوربین مداربسته بر روی تمامی وسایل نقلیه عمومی نصب می شود، تا در صورت بروز حوادث از لحظات جرم فیلمبرداری کند. سپس پلیس با مشاهده فیلم های ضبط شده می تواند مقصر را شناسایی کند، و قضاوت دقیق تری داشته باشد.

  • نظارت بر عملکرد کارمندان

دوربین مداربسته در اکثر ادارات و کارخانه جات‌‌ها نیز نصب می‌شود، تا کارفرمایان بتوانند نظارت دقیقی بر روی عملکرد کارکنان خود داشته باشند. البته این‌ امر از قبل به کارمندان اطلاع داده می‌شود. همچنین دوربین‌های مداربسته در مکان های که جز حریم شخصی کارمندان است، مثل رخت کن، سرویس بهداشتی نصب نمی‌گردد.

  • پیشگیری از بیماری کرونا

شاید کمی عجیب باشد، اما دوربین مداربسته در پیشگیری از انتشار ویروس کرونا‌ نیز کاربرد دارد. برخی دوربین های حرارتی به این منظور در مکان‌های عمومی نصب می‌شوند. این دوربین‌ها حرارت بدن افراد را سنجیده و هر شخص مشکوک به بیماری را شناسایی می‌کنند.

روند رشد دوربین‌های مداربسته در سال ۲۰۲۱

با پیدایش هوش مصنوعی و اینترنت در دنیای علم، دوربین مداربسته نیز با تحولاتی روبرو گردیده است. در سال ۲۰۲۱این دوربین ها پیشرفت چشمگیری داشته، و قابلیت و آپشن های جدیدی به آن ها اضافه شده است. این آپشن ها به قدری موجب ارتقا دوربین مداربسته گردیده اند، که استفاده از آن‌ ها به ضروری ترین نیاز مکان های پر رفت و آمد تبدیل شده است. در واقع روند رشد این نوع دوربین در سال ۲۰۲۱ بسیار گسترده تر از سال های قبل بوده است.

 دوربین مداربسته در سال ۲۰۲۱ از دو قابلیت امنیت مستقل و نظارت فعال، پشتیبانی می کند. امنیت‌ مستقل به شما کمک می‌کند تا بتوانید تردد افراد غیر مجاز را شناسایی کنید. نظارت فعال نیز این امکان را می دهد که بتوانید وقوع حوادث را به آسانی تشخیص دهید. علاوه بر این دوربین‌های مداربسته در سال ۲۰۲۱ وضوع تصویر بسیار بالاتری دارند. به گونه ای که با استفاده از آن‌ها می‌توانید چهره افراد را نیز شناسایی کنید.

برای مشاوره رایگان با مرکز فنی و مهندسی ژرف ایده کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.